Om oss

Han har rest till en rad av världens hotspots för biologisk mångfald och bland annat vandrat djupt in i Bolivias väglösa regnskogar i jakt på bilder av skygga arter. Han brinner för bevarandearbete och att förmedla naturens skönhet och det spännande ekologiska samspel som finns mellan arter till andra.


I sitt arbete guidar och undervisar han människor i alla åldrar och bakgrunder. Han trivs som bäst i tropikerna omgiven av ett myller av arter där man aldrig vet vad som dyker upp bakom nästa krök. Allt som lever fascinerar honom, från små kamouflerade insekter till stora karismatiska däggdjur.

Björn Johansson är utbildad biolog som trivs allra bäst i en fuktig regnskog full av liv.

En stor passion för tropisk ekologi ledde till att han gjorde sitt examensarbete i Manu National Park, en av världens mest artrika miljöer. Här spenderade han fyra månader på en avlägsen forskningsstation och studerade en palmarts ekologi.


Han har också hunnit med att arbeta med havsköldpaddor i Costa Rica och utbildat sig i tropisk ekologi på Borneo. Björn har lett en rad fotokurser för såväl nybörjare som för mer avancerade fotografer. Under elva år som djurvårdare på Orsa Rovdjurspark guidade han också turister från världens alla hörn. Han ger sig gärna ut i regnskogen på natten med en lampa i jakt på spännande reptiler.

Reseledare

Karl-Olof Bergman är en disputerad naturvårdsbiolog med naturfoto som sitt stora intresse.

Bergman Nature Tours    Stavsättersvägen 33,  589 64 Sturefors  -  070 625 25 34  -  info@bergmannaturetours.com