Resor

Oförglömliga upplevelser med naturen i fokus

VÅRA RESOR

PANTANAL (2020)

(21 juli - 1 augusti)


Denna tolv dagar långa resa går till Pantanal, ett av Sydamerikas mest fascinerande naturområden. Det jättelika våtmarksområdet hyser inte bara enastående artrikedom, utan är också den bästa platsen i världen att se jaguar, speciellt under torrperioden när bytesdjuren koncentreras till vattnet. Under resan kommer vi naturligtvis också att försöka fotografera fler av Sydamerikas spännande djurarter såsom jättemyrslok, kapybara, tapir, jätteutter, jabirustork, hyacintara och inte minst kajmaner i massor.


Läs mer om kommande resa till Pantanal 2020 HÄR!

COSTA RICA (framtida resmål)


Få länder går upp mot Costa Rica när det gäller fotograferingsmöjligheter för fåglar och däggdjur. Landets långa historia av naturskydd gör att det finns ett nätverk av skyddade områden med exceptionella fotomöjligheter av t ex tukaner, kolibrier och inte minst en av jordens vackraste fåglar, den metalliskt gröna och röda praktquetzalen. Här finns också skyddad låglandsregnskog med mycket goda chanser att se tapirer, Sydamerikas största däggdjur, något som är mycket svårt på de flesta andra platser.


Resan planeras att genomföras längre fram. Kontakta oss gärna om ni vill anmäla ert intresse för denna resa.

BORNEO (framtida resmål)Att vandra i Borneos regnskogar innebär att du vandrar i världen äldsta regnskog. Den har funnits i 140 miljoner år och under den tiden har en unik fauna och flora utvecklats. Här finns arter som orangutanger, pygméelefanter och näsapor. Minst lika fascinerande är alla arter som utvecklat flygförmåga i den resliga regnskogen. Det finns flygande grodor, ödlor, ekorrar och till och med flygande ormar…


Läs mer om resan HÄR!

ECUADOR (framtida resmål)


En resa från låglandet till Anderna ger dig möjligheter att se några av landets mer än 1600 arter av fåglar och 300 arter av däggdjur. Vi tar oss in i nationalparken Yasuni, ett av världens artrikaste områden. Här kan vi bland mycket annat uppleva färgranna papegojor, jätteuttrar och flera arter av apor. Om du dessutom drömt om att fånga färggranna kolibrier på bild är denna resa till Ecuador det du letat efter. Här finns en enastående artrikedom och med vår professionella hjälp och utrustning kan du ta nästan osannolika bilder av kolibrier i flykten. För den riktigt äventyrlige finns även möjligheter att förlänga resan och besöka de inre delarna av Amazonas där vi har kontakt med ursprungsbefolkningen i området.


Resan planeras att genomföras längre fram. Kontakta oss gärna om ni vill anmäla ert intresse för denna resa.

Bergman Nature Tours    Stavsättersvägen 33,  589 64 Sturefors  -  070 625 25 34  -  info@bergmannaturetours.com